Tiroli zsemlegombóc
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1 nagy fej hagyma
- 6 szikkadt zsemle
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2.5 dl tej
- 4 tojás + 2 tojássárgája
- petrezselyem + snidling
- 1 kiskanál morzsolt majoránna
- só
- bors
- 15 dkg füstölt tarja
- 3 dkg vaj vagy margarin
- 2-3 evőkanál olaj
Elkészítés
A hagymát finomra vágjuk, a zsemléket pedig 1x1 cm-esre. A szalonnakockákat kisütjük, félretesszük. A megmaradt zsírban megfonnyasztjuk a hagymát, ezt is kivesszük. Ezután megpirítjuk a zsemlét. Hagyjuk kihűlni. Elkeverjük a tejben a tojásokat, a tojások sárgáját, a petrezselymet, a snidlinget, a majoránnát, sót, borsot. A füstölt tarját apróra vágjuk, a hagymával, a szalonnapörccel a tojásos tejjel, az olvasztott vajjal, a zsemlével összekeverjük, lefedve 30 percig pihentetjük. Bő sós vízben lassan kifőzzük. Ha lágy, egy kis zsemlemorzsát adunk hozzá. 12-15 percig főzzük. Kiszedjük, lecsepegtetjük, megöntözzük olajjal, frissen tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.